Önmagadat vagy másokat szereted?

2022.10.05

Amíg valaki másnak, vagy másoknak az igényeit próbálod kielégíteni, megoldani a problémájukat, boldoggá tenni őket, addig olyan lesz az életed, mintha a feneketlen kútba öntögetnéd a vizet.
Amíg valaki nem rendelkezik belső erőforrással, felelősségvállalással, elkötelezettséggel a saját életében, addig csak töltögeted bele az energiát, a pénzt, az időt, a szeretetet, az odafigyelést, a törődést, addig az mind elfolyik.

Az adásban is lehet határokat húzni

Amíg ingyen adsz, nem kell érte megdolgozni, nincsenek határok, addig az nem lesz értékes senki számára sem. És ebben a senkiben Te magad is benne vagy.
Akkor adsz mindent oda, amikor a saját erőforrásaidnak számodra sincs értéke.
Kitől várod az értékelést, ha nem adod meg magadnak?

Ha valaki nem tisztel meg azzal, hogy azért amit adsz cserébe betartja az általad létrehozod szabályokat, akkor miért adnál oda neki?

A határok meghúzásának elengedhetetlen feltétele az önbizalom. Ha rendelkezel egészséges önbizalommal, akkor könnyebb lesz meghúzni és megtartani ezeket. Ez fog hozzájárulni hosszútávon ahhoz, hogy a kapcsolataid egyenrangúak legyenek és nagyobb legyen az egyensúly bennük.

Az önbizalmat sajnos nem adják ingyen, meg kell dolgozni érte. Ha szeretnéd tudni, hogy Te hogyan állsz vele, töltsd le ezt az ingyenes Önbizalom tesztet!

A határokról készítettem egy ingyenes előadást is, ha szeretnéd ITT érheted el!

Ha pedig még ennél is tovább fejlődnél várlak szeretettel a Szeretem magam offline önbizalom növelő kurzussal!

#önszeretet, #önbizalom

Tetszett a cikk? Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?

Iratkozz fel a hírlevelemre!