Life és Business Coaching online és személyesen

Milyen helyzetekben segíthet a Life Coaching?

Mindenféle életviteli nehézségben támogatást adhat egy Coaching ülés.

A Coaching lényege nem az, hogy megmondjuk az ügyfélnek szerintünk mit lenne helyes megtennie, mit változtasson, hanem az, hogy rávezessük az ügyfelet a neki megfelelő megoldásra vagy megoldásokra a saját belső tudása alapján.

Mindenki saját maga ismeri legjobban a helyzetét, a családját, és általában az elakadást nem a tudatlanság okozza, hanem azok a nézőpontok amelyek akadályozzák, hogy a jelenlegi alternatívákon kívül az ügyfél más lehetőségeket is meg tudjon látni.

A Coaching eszközei között számos nagyon hatékony és otthon is alkalmazható van, amelyek nagyszerű lehetőséget nyújtanak abban, hogy felismerhetőek legyenek a belső erőforrások, a kreativitás, az új lehetőségek. A coach, csak hozzásegíti az ügyfelet ezen eszközök átadásával és kérdéseivel ahhoz hogy a számára legmegfelelőbb megoldások bontakozhassanak ki.

A coaching ülés keretében az ügyfél problémája, érzései, szükségletei és az ezzel kapcsolatos nézőpontjai kerülnek meghallgatásra egy ítéletmentes térben. Ne feledjük nincs jó vagy nincs rossz választás, csak adott helyzetben van olyan ami előrébb visz.

A coaching általában egyszemélyes folyamat, amelyek során feltárhatók és megoldhatók az életünkben bekövetkezett elakadások, vagy válsághelyzetek.

A coaching folyamat segítséget jelent :

 • a személyes kompetenciáink fejlesztésében,
 • életvezetési nehézségekben,
 • elakadásokban,
 • munkahelyi, karrier problémáknál,
 • önbecsülési problémáknál,
 • kapcsolati problémáknál,
 • kommunikációs nehézségek esetén,
 • válsághelyzetekben.

Az egyéni coaching mellett lehetőség van párkapcsolati, családi, vagy gyermek-szülő közti mediációs folyamatra is.

Az életünket leginkább a nézőpontjaink alakítják, korlátozzák. Ez  a folyamat alapjaiban segíthet megváltoztatni azokat a dolgokat amelyek jelenleg nem működőképesek.

A Coaching folyamat általában egy több alkalomból álló sorozat, heti, kétheti rendszerességű általában   1 órás ülésekkel.

A problémáknak és a céloknak megfelelően ez akár 3-10 alkalom is lehet, az ügyfél igényeihez és lehetőségeihez alkalmazkodva.

Az ülések online és személyesen is lebonyolíthatóak.
-

Business Coaching

Az üzleti coaching a munkahelyi, üzleti, vagy szervezeti, szervezetfejlesztési problémák, változások során jelenthet megoldást.

 • Szervezeti fejlesztés
 • Vezetői kompetenciák fejlesztése
 • Válságmenedzsment
 • Munkahelyi kommunikációs problémák
 • Feladatok szervezése, hatékonyság növelés
 • Munkatársak motiválása
 • Saját üzlettel kapcsolatos nehézségek
 • Időgazdálkodás
 • Változásmenedzsment
 • Munkahelyi konfliktusok kezelése.                                                    


Hatékony fejlesztési módszer vezetőknek és munkatársaknak egyaránt. Segíti a csapatépítést és a közös értékek megtalálását és kialakítását.

A Coaching itt is lehet egyéni, és kiscsoportos is.

Lehetőség van egy egy témát külön is felölelni, pl stresszkezelés, kreativitás fejlesztése, asszertív kommunikáció, amely folyamatok hatékonyabbá és gördülékenyebbé teszik a közös munkát.

A Business Coaching folyamatba invesztált energia mindig megtérül, akkor is, ha annak hatása nem kézzelfogható.

A jó szakemberek, képzett vezetők megfelelő motivációja, és megtartása nagy kihívást jelent a legtöbb vállalkozás számára.

Egy bizonyos üzleti szinten, az anyagiak már nem jelentenek akkor vonzerőt, mint például az munkavállalók kreativitásának ösztönzöttsége, vagy annak felismerése, hogy ki milyen munkakörben és időbeosztásban tud a leghatékonyabban működni.

A Business Coaching hozzásegít a szervezet tagjainak hatékonyabb együttműködéséhez. ezáltal a minőségibb munkavégzéshez is.

A folyamat általában egy több alkalomból álló sorozat, heti, kétheti rendszerességű általában 1 órás ülésekkel.

A problémáknak és a céloknak megfelelően ez akár 3-10 alkalom is lehet, az ügyfél igényeihez és lehetőségeihez alkalmazkodva.

Az ülések online és személyesen is lebonyolíthatóak.


Mi a coaching és hogyan segíthet?


Először is fontos tisztázni, hogy a Coaching nem tanácsadás.

Akkor mégis milyen módon segíthet a Coaching az életünkben?
A Coaching egy segítő és fejlesztő beszélgetések sorozata, amely a magánélet és a karrier problémáinak, elakadásainak feltárására és az ügyfél számára legjobb megoldások megtalálására irányul.
Fontos, hogy nem tanácsot adunk, nem megmondjuk, hogy mit kellene csinálni, hanem azokat a lehetőségeket térképezzük fel, amellyel az ügyfél élni is tud, mert az értékrendjébe, lehetőségeibe és képességeibe beleillik.

Az ülések alatt rengeteg felismerés és változás következhet be a kliens életében. A  beszélgetések eszközei és folyamat elsősorban arra irányul, hogy felfedezhessük az erőforrásokat, lehetőségeket, a képességeket, a megoldásokat és azokat a téves nézőpontokat, vagy beszűküléseket amelyek jellemzően alakítják az ügyfél életét és problémáit.
Az ülések nagyon hatékonyabb abból a szempontból, hogy a kliensnek lehetősége van megismerni Önmagát, gondolkodásmódját és megváltoztatni is azt. 

A Coaching folyamat során jellemzően javul az ügyfelek kommunikációs készsége, konfliktus kezelése, hatékonyabban képes szervezni az életét, és mindezek együttese teszi lehetővé, hogy a tartós stressz szintje is csökkenjen.

A Coach nem  tanácsokat, hanem keretet ad a beszélgetésekhez, eszközöket használ, értő figyelemmel kíséri az ügyfélben végbemenő folyamatokat. 

A folyamat kimenetének illeszkedni kell az ügyfél személyiségéhez, lehetőségeihez, képességeihez, saját belső szükségleteihez, érzéseihez, igényeihez, felkészültségéhez. 

A Coaching egy olyan folyamat, ahol az ügyfél van a középpontban.

Személyes elköteleződésem, a Női mentoring!

Egyedülálló anyaként,három kisgyermek mellett lettem főállású vállalkozó,  tapasztalat nélkül vágtam bele azokba a dolgokba, amelyek felé a szívem és a lelkesedésem vezetett.

Voltak nagyon szép ugyanakkor nagyon nehéz időszakok, amikor a céljaim megvalósításához rengeteget kellett egyensúlyoznom a család, a karrier és a magánéletem között.

Úgy érzem, hogy nőként nagyon sok elvárásnak, szerepnek kell egszerre megfelelnünk, miközben szeretnénk a saját karrierünket, vagy vállalkozásunkat építeni és a családi harmóniát is megtartani.

Ezen időszakokban, a családi feladatrendszer kialakításában, a problémák áthidalásában és a túlhajszoltság elkerülésében nagyon sokat segíthet a jó minőségű kommunikáció és a felelősségi határok tisztázása.

Sok esetben az egyenrangú feladatmegosztás, a kölcsönösség, az egymás vágyainak tiszteletben tartása azok a tényezők, amelyekkel könnyebben áthidalhatók a nehéz időszakok egy család életében.

Ennek azonban elsődleges feltétele, hogy tudjunk és merjünk beszélni az érzéseinkről és szükségleteinkről. Egyértelműen tisztázzuk a feltételeket, határokat, az elvárásokat, illetve a vállalt feladatokat. Képesek legyünk asszertív módon kommunikálni mindezeket, és hatékonyan érvényesíteni önmagunkat nemcsak a családon belül, hanem akár a munkahelyen és az ügyfeleinkkel szemben is.

A saját példámon is okulva szeretnék ebben segíteni azoknak a hozzám forduló nőknek, akik hasonló problémákkal küzdenek, szeretnének fejlődni, és készek kiállni önmagukért.

Ezért is választottam küldetésemül azt, hogy segítek egyensúlyt teremteni a Nőknek a karrier, a család és Önmaguk között!

A coaching hatása a kreativitásra

A coaching folyamatban rendkívül nagy jelentősége van a kreativitás előhívásának. Minden ember kreaíiv, csodás megoldásai és felismerései vannak ha megnyitjuk a tudatalatti erőforrásait. A coachingban használt kreatív eszközök könnyűek és élvezetesek, segítenek átkeretezni az életünket az önmagunkról alkotott képünket a problémákhoz való hozzáállásunkat.
Hatásosságuk abban rejlik, hogy kikapcsolják a tudatos gondolkodást.

Használhatunk ehhez asszociációs játékokat, vagy képkártyákat, amelyek segítenek felismerni a mögöttes tartalmakat, anélkül, hogy meg kellene magyaráznunk őket.

A sokak által ismert érzés és szükséglet kártyák rámutatnak arra, hogy valójában milyen érzésekkel vagyunk a jelenlegi helyzetünkben, amelynek a kifejezése, vagy egyáltalán a felismerése sokak számára nehézséget okoz.

A környezetünkben fellelhető tárgyak más funkcióval történő felruházása például nagyon erőteljes visszajelzést adhat a bennünk rejlő kreatív erőforrásokról.

Amikor elrugaszkodunk a "játékok" során a valóságtól -vagy legalábbis attól a képtől amilyennek látjuk a valóságot - olyan információk kerülnek kimondásra, amelyek eddig rejtve maradtak előttünk is. A játékosság bekapcsol egyfajta könnyedséget, kiiktatja a logikus elmét és sokkal több mindent megtudhatunk általa önmagunkról vagy az érzéseinkről.

Böngéssz tovább a témában a blogon!

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Sok olyan helyzettel találkozom a munkám során, amikor nincs valódi problématudatosság az emberekben. Ez nem feltétlenül azért van, mert valaki felelőtlen, hanem sokkal gyakoribb, hogy egy negatív romboló korlátozó működési minta alapvetően számára teljesen normális.

Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?

Iratkozz fel a hírlevelemre!