WEBÁRUHÁZ                                                     Online letölthető meditációk a harmonikusabb életért

Termékek-Meditációk

Miért jó a meditáció?


A meditáció jótékony hatása az elmére, a testre, és az érzelmekre régóta köztudott. A meditáció nemcsak megnyugtat, ellazít. hanem a stresszhormonok csökkenését idézi elő a szervezetben. 

Ennek köszönhetően a test önszabályozó és öngyógyító rendszere képes aktiválódni, a testben visszaáll a harmónia és az egyensúly. A rendszeres meditáció nemcsak a testi jóllétünk fenntartásában segít, hanem a saját belső erőforrásunkhoz is hozzáférhetünk általa. 

Mindannyiunknak van egy bölcs belső tudása, amely tudja azokat a válaszokat az életünk kérdéseire, a problémáinkra, amelyet az agyunk nem ismer. 

A meditáció állapotában ez a belső tudás aktiválódik, eltávolodunk az agy gondolkodási csapdáitól, és sokkal világosabban látunk rá az életünkre. Ilyenkor ráadásul a kreatív részünkhöz is képessé válunk kapcsolódni, ami olyan "megoldásokat" szolgáltat számunkra amelyre nem is gondolnánk.

A meditáció hatása a stresszre, és használata a stresszkezelésben


Világunkban egyre nagyobb nyomás helyeződik ránk a mindennapokban és egyre több stressznek vagyunk kitéve. A tartós stressz bizonyítottan gyengíti az immunrendszert, megterheli a pszichét, és a régmúlt feldolgozatlan stresszei befolyásolják a személyiségünket, a viselkedésünket. A stressz rombolja az agyi idegpályákat, beszűkíti a gondolkodásunkat, és végső soron fizikailag is kimeríti a testet. 

A felesleges stressz elkerülése is lehet egyfajta megoldás erre, de sajnos nem lehet minden stresszforrást megszüntetni. A megoldás, ha megtanuljuk kezelni, ja képesek vagyunk lecsendesíteni az elménket, a gondolatainkat, ha megtanuljuk realitásában látni a veszélyek valóságosságát és nagyságát, valamint felfedezzük a belső erőforrásainkat, amelyekre támaszkodhatunk a nehéz helyzetekben.

A meditáció erre egy nagyon hatékony módszer, mert a segítségével sikerül ellazítani, megnyugtatni a testet és a szellemet is. A meditáció hatására a testünk és lelkünk egészségesebb lesz, megnyílunk új tapasztalatokra, jobban megismerjük Önmagunkat, és fejlődik a kreativitásunk is.a meditációs stresszoldó hatásának köszönhetően a stresszhormonok szintje is csökken a vérben, ami hozzájárulhat a hormonrendszer normalizálódásához, ami hatással lehet az egész testünk egészségére és öngyógyító folyamatainak beindulására.

A benned lévő biztonság feltárása meditációval


Mi az a biztonságos hely számodra, ami segít a megküzdést a mindennapi életben felmerülő nehézségek esetén? Ha azt mondom, hogy ez a hely nem rajtad kívül létezik, hanem benned, ahol képes vagy kapcsolódni a valódi érzéseiddel, ahol képes vagy megfogalmazni saját magadnak a vágyaidat, szükségleteidet, igényeidet teljes biztonsággal, ehhez mit szólsz? 

Ahhoz, hogy nagyobb nyugalomban és biztonságban érezd magad a mindennapokban a megnyugvást és az eszközt nem kívül kell keresned, hanem magadon belül. Bármivel szemben is csak a belső erőforrások lesznek képesek tartósan felvértezni bennünket. Mi lenne, ha ezen a sorozaton képessé válhatnál felismerni a saját belső erőforrásaidat a stressz kezelésében? Mindezekben az egyik legegyszerűbb dolog ami segíthet, az a meditáció. Tarts velem!