Hellinger-féle családállítás egyéni-és csoportos formában

Hogyan működik a családállítás?

Miben segíthet?

Az őseinkkel történt események, traumák hatással vannak az életünkre. Teljesen tudattalanul éljük helyettük, vagy éppen értük a kirekesztettséget, a szeretetlenséget, vagy a sikertelenséget. Az őseinkkel összekötő morfogenetikus mezőben minden olyan információ tárolódik, amely nem tudatosan befolyásolja az életünket. Bert Hellinger, a családállítás megalkotója felfedezte, hogy a családon belül olyan törvények működnek, amely fenntartja a rendet, és amelyek a "megsértésük" esetén hozzájárul a problémákhoz, a nehézségekhez.
Ha helyreállítjuk a családunkban lévő rendet, akkor lehetőséget kapunk arra, hogy mindenki a saját életét élje, megteremtse a saját boldogságát.
A csoportos családállítás a morfogenetikus mező információit használva rávilágít azokra a múltbeli traumákra, fájdalmas emlékekre, amelyek miatt szenvedünk, és nem is a mienk.

A módszer egyaránt alkalmas a párkapcsolati, egészségügyi, pénzügyi, munkahelyi, mentális, érzelmi problémák családi rendszerből fakadó okainak feltárására és oldására.
Holisztikus szemléletű mentorként a többféle aktívan használt módszerbeli tudással igyekszem teljessé tenni az állítást. A családállítás keretében lehetőséged van állítani a személyes problémádra, vagy segítőként közreműködni.
A segítői szerep is nagyon értékes, mert megértést adhat a a saját életedre vonatkozóan, és energetikailag Te is sok hozzájárulásban részesülhetsz.

Milyen problémák esetén segíthet?

Elakadások, ismétlődő negatív minták a párkapcsolatban, kapcsolatokban

Egészségügyi problémák

Családi rendszeri - őseinktől származó nehéz családi emlékek, minták

Születéssel, szüléssel kapcsolatos feldolgozatlan emlékek

Munkahelyi konfliktusok, elakadások karrier területén

Anyagi veszteségek, elakadások a pénzügyekbe, nehézség a bőség megélésében

Sorozatos veszteségek megélése

Gyerekvállalási problémák, szülői szerepek, szülő-gyermek viszony problémái 

Válás feldolgozása, mozaik családokban fellépő nehézségek esetén


A családállítás nem helyettesíti a pszichoterápiát és az orvosi kezeléseket. Kizárólag annak kiegészítésére érdemes használni!


A családállítás alapja          -a rend és a törvények

Bert Hellinger  nagyon fontos törvényeket figyelt meg a családi rendszerben.

 • a kötődés törvény
 • Az odatartozás joga
 • A hely törvénye
 • az adás-elfogadás törvénye
 • Az adok-kapok egyensúlya

Ennek a három törvénynek a be nem tartása súlyos problémákat okozhat a család minden tagja számára. A családállítás lehetőséget ad arra, hogy ezeknek a sérülését felkutassuk és minden és mindenki a helyére kerüljön.

A kötődés törvénye

A családi rendszerben hetedíziglen mindenki számít, és mindenki élete hatással van mindenkire. Az úgynevezett családi morfogenetikus mező tárol minden emléket, érzést, történést, traumát, gondolatot, hiedelmet amit mi és az őseink megéltünk, átéltünk, függetlenül attól, hogy tudunk e róluk. Ezek hatással vannak ránk, az életünkre, teljesen tudattalanul. A családunkhoz való kötődésünk, szeretetünk, olyan erős kötelék, amelyik nem szakad el.

Az odatartozás joga

A család minden tagjának a saját helyét megillető joga van. Senkit nem lehet büntetlenül kitagadni, el nem ismerni. Azok a családtagok, akikről pl. egy fájdalmas veszteségélmény miatt " nem vesznek tudomást" energetikailag megjelennek egy másik családtag életében, nehézségeket okozva. Ez a jog arra is vonatkozik, hogy tiszteletben kell tartanunk családtagjaink saját életükre vonatkozó választásait, és döntéseit. Sok esetben rálátásunk lehet a családban elveszített magzatokra, ikertestvérre, akikről a családi rendszer nem is tud, mégis valamilyen nehézség, vagy probléma formájában képviseltetik magukat a családi rendszerben amíg el nem ismerjük őket.

A hely törvénye

Minden családtagnak saját helye van a rendszerben. A rendszer a szülőktől lefelé a gyermekek felé, és az egyenrangú családtagok között pedig a korábban születettől a később született felé halad.

Ha valaki nem a saját helyén áll, szintén nehézségeket és problémákat teremt az egész családban. A családállításban lélekmozgással tárjuk fel a jelenlegi rendet, és állítunk minden érintettet a saját helyére.

Az adás elfogadás törvénye

A hely törvényéből generálódik ez a törvényszerűség. Aki előbb érkezett a családi rendszerbe az a NAGY. A később érkező a KICSI. A NAGY ad, a KICSI elfogad. Ez az áramlás törvénye, amely szintén sok problémát generál, ha nem értjük, ha nem éljük.

Az adok-kapok egyensúlya

Egy rendszer csak akkor tud működni, ha az adok-kapok egyensúlyban van benne. Hellinger megállapította, hogy a kapcsolatok akkor működnek igazán jól, ha kicsivel mindig több jót adunk vissza, mint amit kapunk, és egy kicsivel kevesebb rosszat, mint amit kapunk. Emellett az is nyilvánvalóvá vált, hogy az egyes családtagok nehéz sorsa, traumája, vagy negatív cselekedetei visszahatnak az utódokra, akik megismétlik, vagy esetleg vezekelnek miatta.

Sok helyen ismert a Holocaust-ot túlélő zsidók leszármazottainak gyötrelmei, mert az őseik halála és szenvedése miatt nem tudták megélni az életüket teljességében, nem tudták élvezni azt. A családi rendszer ilyen hatással is lehet az életünkre.

Amikor a családállítás keretében rájövünk a problémáink családi rendszerből származó okára, akkor a rend felállításával és oldó mondatokkal tudjuk ezt a helyére tenni. Az oldó mondatok sok esetben a tiszteletünket fejezik ki a másik személynek, amellyel visszaállítjuk a rendszer egyensúlyát.


Mitől sérülhet meg a rend?

A teljesség igénye nélkül, a leggyakoribb okok lehetnek a következők, amelyek miatt a fenti törvények megsérülhetnek és zavar támad a család működésében.


 • Halva született gyerek esetén
 • Vetéléskor
 • Abortusz esetén
 • Elvesztett ikerpár esetén
 • Családtag eltűnése
 • Nagyobb veszteségek esetén
 • Párkapcsolatokban az előző házastárs, vagy az előző házasságból hozott gyermek el nem fogadása esetén.
 • Egyszülős családokban, ha a szülő egyenrangúként kezeli a gyermekét.
 • Ha a szülők nem a megfelelő helyen állnak a családban, nem megfelelően képviselik a női vagy a férfi minőségüket.
 • Parentifikáció esetén, ha a gyermek lesz a szülő szülője.
 • Erőszak áldozatává válás esetén.
 • Ha bármely családtag- akár a múltban is- gyilkosságot követett el.Hogyan zajlik a csoportos családállítás?

Csoportos családállítás alkalmával jelentkezhetsz állítónak, ha valamilyen problémádra megoldást szeretnél. Ugyanakkor jelentkezhetsz segítőnek is, ha szeretnél az állításokban közreműködni, ilyenkor közvetetten részesülsz az energetikai nyereségből, hiszen látva a kibontakozó okokat, magad is sok megértésre tehetsz szert.

Az állítás során felállítjuk a megadott problémát és a kiválasztott képviselők segítségével felállítjuk a családi rendszert. Ez segít bennünket abban, hogy megtaláljuk azt a hiányzó láncszemet, ami rávilágít bennünket a probléma okára.

A felállítás során a családtagok és a probléma képviselőiként kiválasztott emberek szabadon mozognak a térben, és beszámolhatnak az érzéseikről, késztetéseikről.

Ezt az úgynevezett lélekmozgást a morfogenetikus mezőben lévő információ halmaz mozgatja, és nagyon érdekes megtapasztalásokat élhetünk meg általa.

A probléma megtalálása után a feladat ennek az oldása, oldó mondatokkal és különböző lépésekkel.

Következő csoportos alkalom

Nyíregyháza, 2024.07.20 13:30-19:00-ig

Állítóknak: 15.000 Ft

Segítőknek: 3.000 Ft

Debrecen, Következő időpont szervezés alatt!

Állítóknak: 15.000 Ft

Segítőknek: 3.000 Ft

GYIK

1. Hány alkalom szükséges?

Már egy alkalom is hozhat javulást, változást, de ez sok mindentől függ. A probléma összetettségétől, mélységétől és attól is, hogy mennyi változást bír el a kliens energetikailag egyszerre.

2. Csak csoportban lehet -e ezt csinálni?

Nem, van lehetőség egyéni állításra is, amelynek időtartama 90 perc. Érdeklődni KAPCSOLAT menüpontban lehetséges. Az egyéni és a csoportos családállítás ugyanolyan hatékonyak.

3. Mennyi idő egy csoportos családállítás?

Az időtartam változó, az állítások számától is függ. Kb egy állítás 1 óra időtartamú. Minimum 3 állítás esetén tartok csoportos családállítás, tehát legalább 4 órára számíts.

3. Mennyi idő alatt hat a kezelés?

Ez is változó, de akár azonnal is érezhető a változás az érzések változásában, vagy a megkönnyebbülésben.

5. Kell-e ott beszélnem a problémámról?

Csak nagy vonalakban kell elmondanod, miben szeretnél változást, mert a családfelállítás nem egyéni szinten kezeli a problémát, hanem generációs szinten keressük meg a gyökerét.

6. Kell-e magammal vinnem valakit a családból?

Nem kell senkit sem magaddal hoznod, Természetesen ha valaki szeretne jönni veled, az lehetséges, bár nem mindig célszerű,

7. Kinek a problémájára állíthatok?

Természetesen csak a saját magadéra, kell, hogy valóban foglalkoztasson az a probléma, és a 18 év alatti gyermekedére lehetséges családfelállítást kérni. Ebben ez utóbbi esetben nem szükséges, hogy a gyermeked jelen legyen.

8. Nem tudok semmit a felmenőim életéről. Így is működik?

Igen, pontosan ez a családfelállítás lányege, hogy így nagyon sok információhoz jutunk amiről nem tudunk és amelyek tudattalanul befolyásolják az életünket.

9. Nem hiszek benne. Így is működik?

Igen, a hit nem fontos ebben. A látottak fognak meggyőzni.

10. Mit kell vinnem a csoportos családállításra?

Nyugodtan gyere kényelmes ruházatban, rétegesen öltözve. Hozz folyadékot, és enni nassolni valót, esetleg szendvicset, mert hosszúra is nyúlhat.

11. Hol vehetek részt családállításon?

Mind egyéniben, mind csoportosban Tiszavasváriban, Nyíregyházán és Debrecenben vehetsz részt.

12. Hogyan tudok bejelentkezni?

Telefonon a 30/624-4149 telefonszámon. Emailen: info@access-es-coaching-studio.hu. A meghirdetett eseményeknél pedig mindig találsz jelentkezési lapot.