Hogyan befolyásolják az életünket a transzgenerációs minták?

2024.02.28

Biztosan sokat hallottál már a generációs programokról, de lehet, hogy nem vagy teljesen tisztában a jelentőségével.

A tudattalanul futó programok kb 90 %-ban határozzák meg az életünket, a viselkedésünket, az érzéseinket, a helyzeteket amikbe kerülünk, de a testünket és az egészségi állapotunk alakulását is.

A maradék 10 % tudatos gondolkodással, akaratlagos cselekvéssel próbáljuk felülírni a 90 %-ot, ami így ezen a módon eleve kudarcra van ítélve.

A tudattalan programok egy része -akár 80%-a-  a generációs-őseinktől hozott- mintákat tartalmazza, amelyeket ráadásul tovább is adunk a gyermekeinknek, unokáinknak.

Ha csupán azzal meg tudnánk változtatni ezeket, hogy elhatározzuk, mi másképp fogjuk csinálni, garantálom már senkinek nem lenne ilyen problémája. De nem tudjuk.

És ez itt a probléma! Még ha fel is ismerjük, hogy valami ilyesmiről van szó, akaratlagosan el tudjuk indítani a változást, de a mélyére csak a tudattalanunkban meghúzódó hiedelmek feltérképezésével és elengedésével jutunk el.

Hogy ez még komplikáltabb legyen, tudd, hogy a tudattalan nem szívat, hanem véd. Tartalmazza mindazokat a viselkedésmintákat, amelyek generációkon keresztül "megvédték" az őseidet.

A tudattalan ennek okán tehát ragaszkodik ezekhez a mintákhoz, hiszen generációról generációra jó szolgálatot tettek. Igaz, jelen életedben már több kárt csinálnak, mint hasznot, de mivel a tudattalan feladata az , hogy mindenképpen életben tartson téged, nem engedi el a "jól bevált" sémákat.

Honnan tudhatod, hogy generációs programok hatnak rád?

 • Ha a sorsod, vagy az életed alakulása hasonlít az őseidéhez.
 • Ha különösen nagy összetartozást érzel bármely ősöd iránt.
 • Ha hiába cselekszel akaratlagosan másképpen, valahogy nem tudsz változtatni az életeden.
 • Ha úgy érzed valami "végzet" -szerű állandóan az utadban áll.
 • Ha sokszor szembesülsz nagyobb veszteségekkel.
 • Ha folyton a fejedben járnak azok a mondatok amiket otthon hallottál.
 • Ha azt veszed észre, hogy ugyanolyan módon reagálsz le dolgokat, helyzeteket, mint a szüleid, nagyszüleid, és még sokszor ugyanazokat a szavakat is használod.
 • Ha ugyanolyan betegséged van mint valamelyik ősödnek.
 • Ha nem tudod túlteremteni a szüleidet.
 • Ha úgy érzed, túl sok terhet cipelsz magadon.

Természetesen, még számtalan más formája lehet ezeknek a megnyilvánulásoknak.

Fontos, hogy ne ítéld meg magad ezek miatt! Mindenkinek vannak ilyen mintái, a különbség az, hogy hogyan viszonyulunk ezekhez.

Szerencsére lehetőségünk van ezeket felismerni, megismerni, és megengedésben lenni ezekkel. Ugyanakkor választhatunk mást is. Választhatjuk, hogy letesszük ezeket a terheket, és a saját életünket éljük.

Természetesen ehhez nem kell bírálni a szüleink, nagyszüleink hitrendszereit. Akkor az volt jó, azt tartották helyesnek, és igyekeztek minket is megóvni ezekkel a veszélyektől.

Most viszont már vagy nincs szükségünk rájuk, vagy akár nem mindig van szükségünk rájuk.

Miben befolyásolhatnak ezek a generációs minták? Hogyan hatnak az életedre?

Nos az életed minden területén megjelenhetnek, csak néhány példa:

 • A generációs minták hatással lehetnek arra, hogyan éled meg a bőséget, mennyi pénzed van.
 • Mennyire érzed magad elégedettnek.
 • Milyen a párkapcsolatod, vagy egyáltalán van e párkapcsolatod.
 • Milyen betegségeid vannak.
 • Milyen nagyobb traumákkal kell szembesülnöd az életedben, legyenek azok akár balesetek, nagyobb betegségek, pénzügyi veszteségek
 • Mennyire vagy sikeres, hogyan éled meg a sikert.

A szüleink, nagyszüleink sokszor nem is szavakkal "tanítják" meg nekünk azokat a hiedelmeket, amelyeket ők élnek, hanem a viselkedésükön keresztül.

Legtöbbször már gyermekkorban-akár a családi vacsora asztalnál- megismerkedünk a családot összetartó hitvallásokról, amit automatikusan mi is felveszünk, hiszen a családhoz szeretnénk tartozni, azt szeretnénk ha be-és el-fogadnának bennünket.

Ebben nagyon sokat segíthet számodra a ThétaHealing módszer,  az Access Consciousness és a Hellinger-féle családállítás eszközei is.

#thetahealing, #minták, #sémák,#accessconsciousness, #családállítás, #hellinger,#generációsminták

Tetszett a cikk? Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?

Iratkozz fel a hírlevelemre!