Válassz többet Önmagadból!

2023.05.21

Te szoktál önmagadért választani?

Vajon mit jelenthet az a kifejezés hogy Önmagadból többet választani? Hogy Önmagadért választani?

Te mikor választottad Önmagad bármiben? A legtöbbünknek nem tanítják meg, mit is jelent ez. Hozzászokunk, hogy a választásaink, a cselekedeteink fókuszában mások állnak. Vajon neki mennyire lesz ez jó? Mit fog szólni hozzá?

Észrevetted -e már magadon, hogy mielőtt cselekedsz, mérlegelsz egy sort, hogy a másik vajon hogy fog reagálni, ne sértsd meg, és ezzel nincs is semmi gond egészen addig, míg ebbe beleveszed magadat is.

Mit jelent Önmagamért választani?

Önmagamért választani azt jelenti, hogy elsődlegesen magamat, az én igényeimet veszem figyelembe. Egy érett személyiségnél ez sohasem válik önzőséggé, hiszen tudatában van annak, mennyi és mi az a bölcs mértékletesség, önkontroll, és asszertív hozzáállás ami biztosítja mindenki számára a megfelelő határok betartását.

Amikor Önmagadért választasz tiszteletben tartod Önmagadat. A határaidat, az érzéseidet, a szükségleteidet, az erőforrásaidat, az idődet, a testedet.

Figyelembe veszed, hogy Te mit szeretnél, de látod a másik embert is. Tudatában vagy, hogy mi az amit elvárhat Tőled és mi az amit nem. Mi a Te felelősséged az Ő életében és mi az Övé.

Amikor Önmagadért választasz, kérdésben vagy. Felteheted azt a kérdést, hogy Mit teremt ez nekem a jövőben? Mit teremt ez nekem és mindenki másnak a jövőben?

Amikor Önmagadért választasz, nagyobbá válsz. Nem kell összehúzódnod kicsire, nem kell feladnod Önmagad.

Amikor Önmagadért választasz, másokat is arra inspirálsz hogy ezt tegyék.

Amikor Önmagadért választasz igazi ajándék vagy a világ számára.

#befogadás, #önszeretet


Tetszett a cikk? Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?

Iratkozz fel a hírlevelemre!