Te vagy az életed irányítója?

2023.05.21

Te kit tekintesz az életed teremtőjének?

Te milyen minőségben vagy jelen az életedben? Vezetője vagy az életednek vagy áldozata? Te irányítasz, vagy mások irányítanak?Az emberek egy része nincs ahhoz hozzászokva, hogy szabadon dönthet. Gyermekkorunkban megszokhattuk, hogy mások döntöttek helyettünk, és ha semmilyen téren nem engedték, hogy döntsünk a saját életünket illetően, így valószínűleg nem is tudjuk, hogyan kell. 

Vezetővé lehet válni, lehet tanulni, de idő kell hozzá és tapasztalás.A felelősség általában stresszel jár, és ezért is nehéz felvállalni.

Gyakorold a felelősséget az életedben!

Nyilvánvalóan, ha eddig nem volt a saját döntéseid meghozatalára tered, akkor gyakorolni kell, mégpedig kisebb horderejű döntések meghozatalával.Ha azt tanultad, hogy nem tudsz jó döntéseket hozni, akkor érdemes magadat, az önbizalmadat erősítened, ránézni a sikereidre,összegyűjteni, feltárni, hogy amikor sikeres voltál benne, mi segített, milyen képességeidre támaszkodtál, és ezekből erőforrást meríteni.

A kis döntések meghozatala megerősít téged, megtanulhatod kezelni a felelősség súlyát, és értékelni azt hogy egyáltalán mi mekkora súllyal esik a latba.Ha azt tanultuk, hogy minden "hiba" súlyos, akkor abban is nehezen fogunk dönteni, hogy milyen papucsot vegyünk, vagy vegyünk -e egyáltalán papucsot.

Fontos, sürgős, lényeges, haszontalan, ismerd fel!

A fejlődési folyamat része, hogy megtanuljuk a dolgokat súlyozni, a maguk helyén kezelni, és különbséget tudunk tenni fontosságuk, sürgősségük, vagy éppen a lényegtelenségük között. Szeretnél az életed vezetőjévé válni?Akkor már ma keress olyan dolgot, amiben önálló döntést hozhatsz!

Már az is egy döntés hogy mi lesz ma a vacsora, ha nem vársz másra, hogy megmondja!

Menni fog! Lehet, hogy apró lépésekkel, de sikerül!

#önismeret, #manifesztáció


Tetszett a cikk? Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?

Iratkozz fel a hírlevelemre!