Az egyik leggyakoribb elakadás egy vállalkozásban az elaprózódás

2023.05.21

Miért nem halad előre egy vállalkozás? 

Több mint 12 éve vagyok vállalkozó, és ezalatt az idő alatt leginkább az okozta számomra a nehézséget, hogy megtanuljam, és elfogadjam, NEM ÉRTHETEK MINDENHEZ! Bármilyen furcsa, vállalkozóként ( és persze magánemberként is ) el kell hagyni azt a szemléletet, hogy mindent egyedül kell csinálni, és mindenhez érteni kell. A feladatok a kiszervezése, delegálása ugyanolyan fontos egy egyéni vállalkozónak is, mint egy nagy cégnél, vállalkozásnál, hiszen az a legjobb ha mindenki azt csinálja amihez a legjobban ért. 

A legtöbb elakadást abban szoktam látni, hogy a főnök, a vállalkozó a saját üzletének a legnagyobb korlátja, mivel mindent kontrollálni szeretne, mindenhez IS érteni szeretne, mindent IS Ő akar csinálni, ellenőrizni átlátni. Nem vagyunk tökéletesek, bár működhetünk multi-üzemmódban, de ha az agyunk és a figyelmünk százfelé szakad, nem tudunk kellő mélységben és alapossággal, megfelelő fókusszal jelen lenni az adott pillanatban.

Szervezd ki a feladatokat!

A delegálás "művészete" megtanulható, bár az elején bizony kényelmetlen lehet, rossz érzésekkel szembesülhetünk. Kis gyakorlással viszont az életünk részévé válhat, és az üzleti életben mindenképpen növekedést generál. Te kész vagy rá? Szeretnél ehhez segítséget?

Ebben lehet segítségedre az egyéni Coaching vagy mentorálás, ahol módszeresen és alaposan átnézhetjük az időgazdálkodásodat és sokkal hatékonyabbá tudjuk tenni együtt. Tudj meg többet a Coaching folyamatról és előnyeiről ITT!

#vállalkozás, #mentoring, #elakadásTetszett a cikk? Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?