A korlátozások biztonsága

2023.05.21

Lehet, hogy valakinek ez a biztonság? 

Mennyi minden van az életünkben, amit mindíg ugyanúgy csinálunk? Amiről van egy határozott álláspontunk, hogy nekünk így működik, vagy éppen így kellene működnie? Mennyi mindent szorítasz be olyan keretek közé, ahonnan nem vagy hajlandó kimozdulni? Lehetséges-e, hogy a biztonságot a kolátozásokkal azonosítottad, és Te vagy az aki folyamatosan újrateremti a korlátait?

 Én általában azt veszem észre magamon, ha beindulnak a dolgok, ha kitágul a világ, a lehetőségeim, ha megindul az áramlás, egy picit élvezem, de ahogy a kontroll kezd kicsúszni a kezeim közül, azonnal behúzom vészféket.Nálad milyen biztonsági korlátok vannak, amelyek tulajdonképpen nem is biztonságosak, csak a jól megszabott, megszokott kereteken belül vannak?

Nemrégiben volt egy beszélgetésem valakivel, akivel a sok pénz témája került szóba. Tudtátok, hogy a lottónyertesek néhány év alatt teljesen elszegényednek? Na nem a kettes , hármas találatra gondolok. A komfortzóna ekkora tágítása annyira kényelmetlen, hogy a "JÓT" sem tudjuk befogadni, ha nem vagyunk felkészülve rá.

Biztonság, vagy korlátozottság?

Ezek a biztonságnak hívott korlátok, valójában a nagyobb élet lehetőségétől zárnak el bennünket. Igazad, van, ha most arra gondolsz, hogy de nem tudunk nagyot bukni sem. De valójában tudjátok, hogy a bukás, a kudarc nem is létezik! Ezek mind olyan kitalációk, amelyek abból születnek, ha valamilyen elvárásunk van azzal kapcsolatban, hogy a dolgoknak hogyan kellene történnie. És valljuk be, a legkisebb az esély annak, hogy a dolgok úgy történnek, ahogy azt mi kigondoltuk! Akkor miért ne engednénk, hogy úg történjenek, ahogyan az a legjobb számunkra, és persze mindenki más számára a környezetünkben?

Szóval a boldogság, a bőség, a jólét is lehet kényelmetlen... Mert amúgy tényleg az... Amikor lépsz egy szintet... ismeretlen, kényelmetlen, de köteleződj el, tarts ki és lépd meg... és lépd túl, teremtsd túl minden egyes nap! A megoldás az, ha minden egyes nap egy kicsivel növeled a befogadásodat.

Ehhez kezdetnek tehetsz fel kérdéseket, amelyek behozzák a lehetőségeket azáltal, hogy nyitják az elmédet.

 Mit/ Kit fogadhatok be az életembe amit /akit eddig nem voltam hajlandó befogadni? 

Milyen változást vihetek ma véghez, ami lehetővé teszi, hogy kilépjek a biztonságosnak gondolt korlátozásokból? 

Milyen korlátozásokat gyártottál magadnak, hogy megvédjenek a saját nagyszerűségedtől?

Ha szeretnél többet tudni a kérdések erejéről, és hatásáról, ismerd meg az Access Consciousness eszközeit!


#accessbars, #accessconsciousness, #blokkoldás

Tetszett a cikk? Szeretnél még több hasznos tartalmat kapni?

Iratkozz fel a hírlevelemre!