Life és Business Coaching online és személyesen

Milyen helyzetekben segíthet a Life Coaching?

Mindenféle életviteli nehézségben támogatást adhat egy Coaching ülés.

A Coaching lényege nem az, hogy megmondjuk az ügyfélnek szerintünk mit lenne helyes megtennie, mit változtasson, hanem az, hogy rávezessük az ügyfelet a neki megfelelő megoldásra vagy megoldásokra a saját belső tudása alapján.

Mindenki saját maga ismeri legjobban a helyzetét, a családját, és általában az elakadást nem a tudatlanság okozza, hanem azok a nézőpontok amelyek akadályozzák, hogy a jelenlegi alternatívákon kívül az ügyfél más lehetőségeket is meg tudjon látni.

A Coaching eszközei között számos nagyon hatékony és otthon is alkalmazható van, amelyek nagyszerű lehetőséget nyújtanak abban, hogy felismerhetőek legyenek a belső erőforrások, a kreativitás, az új lehetőségek. A coach, csak hozzásegíti az ügyfelet ezen eszközök átadásával és kérdéseivel ahhoz hogy a számára legmegfelelőbb megoldások bontakozhassanak ki.

A coaching ülés keretében az ügyfél problémája, érzései, szükségletei és az ezzel kapcsolatos nézőpontjai kerülnek meghallgatásra egy ítéletmentes térben. Ne feledjük nincs jó vagy nincs rossz választás, csak adott helyzetben van olyan ami előrébb visz.

A coaching általában egyszemélyes folyamat, amelyek során feltárhatók és megoldhatók az életünkben bekövetkezett elakadások, vagy válsághelyzetek.

A coaching folyamat segítséget jelent :

 • a személyes kompetenciáink fejlesztésében,
 • életvezetési nehézségekben,
 • elakadásokban,
 • munkahelyi, karrier problémáknál,
 • önbecsülési problémáknál,
 • kapcsolati problémáknál,
 • kommunikációs nehézségek esetén,
 • válsághelyzetekben.

Az egyéni coaching mellett lehetőség van párkapcsolati, családi, vagy gyermek-szülő közti mediációs folyamatra is.

Az életünket leginkább a nézőpontjaink alakítják, korlátozzák. Ez  a folyamat alapjaiban segíthet megváltoztatni azokat a dolgokat amelyek jelenleg nem működőképesek.

A Coaching folyamat általában egy több alkalomból álló sorozat, heti, kétheti rendszerességű általában   1 órás ülésekkel.

A problémáknak és a céloknak megfelelően ez akár 3-10 alkalom is lehet, az ügyfél igényeihez és lehetőségeihez alkalmazkodva.

Az ülések online és személyesen is lebonyolíthatóak.
-

Business Coaching

Az üzleti coaching a munkahelyi, üzleti, vagy szervezeti, szervezetfejlesztési problémák, változások során jelenthet megoldást.

 • Szervezeti fejlesztés
 • Vezetői kompetenciák fejlesztése
 • Válságmenedzsment
 • Munkahelyi kommunikációs problémák
 • Feladatok szervezése, hatékonyság növelés
 • Munkatársak motiválása
 • Saját üzlettel kapcsolatos nehézségek
 • Időgazdálkodás
 • Változásmenedzsment
 • Munkahelyi konfliktusok kezelése.                                                    


Hatékony fejlesztési módszer vezetőknek és munkatársaknak egyaránt. Segíti a csapatépítést és a közös értékek megtalálását és kialakítását.

A Coaching itt is lehet egyéni, és kiscsoportos is.

Lehetőség van egy egy témát külön is felölelni, pl stresszkezelés, kreativitás fejlesztése, asszertív kommunikáció, amely folyamatok hatékonyabbá és gördülékenyebbé teszik a közös munkát.

A Business Coaching folyamatba invesztált energia mindig megtérül, akkor is, ha annak hatása nem kézzelfogható.

A jó szakemberek, képzett vezetők megfelelő motivációja, és megtartása nagy kihívást jelent a legtöbb vállalkozás számára.

Egy bizonyos üzleti szinten, az anyagiak már nem jelentenek akkor vonzerőt, mint például az munkavállalók kreativitásának ösztönzöttsége, vagy annak felismerése, hogy ki milyen munkakörben és időbeosztásban tud a leghatékonyabban működni.

A Business Coaching hozzásegít a szervezet tagjainak hatékonyabb együttműködéséhez. ezáltal a minőségibb munkavégzéshez is.

A folyamat általában egy több alkalomból álló sorozat, heti, kétheti rendszerességű általában 1 órás ülésekkel.

A problémáknak és a céloknak megfelelően ez akár 3-10 alkalom is lehet, az ügyfél igényeihez és lehetőségeihez alkalmazkodva.

Az ülések online és személyesen is lebonyolíthatóak.


Ingyenes félórás konzultációs lehetőség Női vállalkozóknak

Tárjuk fel az elakadásaid okát együtt!

Női vállalkozó vagy? Nem is gondolnád, hogy mennyivel másabb helyzetben vagy mint a férfi vállalkozók. Időnként nemcsak az ügyfelek kezelnek másképpen, de a szolgáltatóid is. Nem gondolnám, hogy vita tárgya lenne, hogy egy női vállalkozónak egészen más problémákkal is meg kell küzdenie mint férfi társának. Akár beszélünk róla, akár nem, más feladataink, kötelességeink isvannak, és a ehhez alkalmazkodnunk szükséges, meg kell találnunk az egyensúlyt. Ha neked is vannak ilyen problémáid, szívesen segítek. Mondd el, mi az mivel küzdesz és találunk rá megoldást. Jelentkezz egy fél órás ingyenes online konzultációra, ahol megnézzük milyen elakadásban vagy, és hogyan tudunk ezen közös erővel változtatni.

Jelentkezés az alábbi űrlapon lehetséges:https://docs.google.com/.../1yR7f.../edit

Az egyik leggyakoribb elakadás egy vállalkozásban

Több mint 11 éve vagyok vállalkozó, és ezalatt az idő alatt leginkább az okozta számomra a nehézséget, hogy megtanuljam, és elfogadjam, NEM ÉRTHETEK MINDENHEZ! Bármilyen furcsa, vállalkozóként ( és persze magánemberként is ) el kell hagyni azt a szemléletet, hogy mindent egyedül kell csinálni, és mindenhez érteni kell. A feladatok a kiszervezése, delegálása ugyanolyan fontos egy egyéni vállalkozónak is, mint egy nagy cégnél, vállalkozásnál, hiszen az a legjobb ha mindenki azt csinálja amihez a legjobban ért. A legtöbb elakadást abban szoktam látni, hogy a főnök, a vállalkozó a saját üzletének a legnagyobb korlátja, mivel mindent kontrollálni szeretne, mindenhez IS érteni szeretne, mindent IS Ő akar csinálni, ellenőrizni átlátni. Nem vagyunk tökéletesek, bár működhetünk multi-üzemmódban, de ha az agyunk és a figyelmünk százfelé szakad, nem tudunk kellő mélységben és alapossággal, megfelelő fókusszal jelen lenni az adott pillanatban. A delegálás "művészete" megtanulható, bár az elején bizony kényelmetlen lehet, rossz érzésekkel szembesülhetünk. Kis gyakorlással viszont az életünk részévé válhat, és az üzleti életben mindenképpen növekedést generál. Te kész vagy rá? Szeretnél ehhez segítséget?

Mire használhatjuk z OH kártyákat a Coachingban?

1970 ben alkották ezt a módszert hosszas kutatómunka eredményeként alternatív terápiáseszközként. 1980- tól használják szerte a világban.

Az OH kártya használata egyszerű játéknak tűnhet, de igazából mágikus eszközök, amelyek lehetőséget biztosítanak új élmények, felismerések, gondolatok és lehetőségek észrevételére. Új kapcsolódások, új nézőpontok, új viselkedésminták kialakítására ösztönöznek. Lehetőséget adnak mély, feldolgozatlan érzelmek előhívására és feldolgozására. A bennünk lévő végtelen forráshoz vezetnek vissza. Megelevenednek az érzéseink és könnyebben megérthetjük általa min megyünk keresztül.
S mindezt játékosan, új élményekkel gazdagodva, barátias, családias légkörben egy támogató közegben. A kártyák képeket és szavakat tartalmaznak, amelyek párosítása fejleszti az asszociaciós képessegeket és mélyebb megértést tesz lehetővé.

Az OH kártya gyengéden felhozza azt a belső tudást, amely rávezethet az elakadásaid, a problémáid forrására és megoldására is. Az OH mint AHA egy felszabadító élmény, amelynek kulcsfontossága, hogy a kliens saját maga ismer rá ezekre az összefüggésekre. Ettől igazán nagyszerű, mert tudni azt, hogy a megoldások kulcsa nálunk van, kivesz a tehetetlenség érzéséből, egyszerre új perspektívát nyit, megengedi a más látásmódot. A kártyák értelmezése egyedi, mindenki azt lát bele, amilyen energetika éppen jelen van nála. 

 
Különböző módon játszhatjuk. A csoportos foglalkozásokhoz minimum 4 fő szükséges.
Emellett egyéni konzultáció is lehetséges  a Life-Coaching folyamatában.
Az OH kártyát világszerte alkalmazzák pszichológusok, trénerek, tanácsadók ,coachok és már nálam is elérhető.

Te vagy az életed irányítója?

Te milyen minőségben vagy jelen az életedben? Vezetője vagy az életednek vagy áldozata? Te irányítasz, vagy mások irányítanak?Az emberek egy része nincs ahhoz hozzászokva, hogy szabadon dönthet. Gyermekkorunkban megszokhattuk, hogy mások döntöttek helyettünk, és ha semmilyen téren nem engedték, hogy döntsünk a saját életünket illetően, így valószínűleg nem is tudjuk, hogyan kell. Vezetővé lehet válni, lehet tanulni, de idő kell hozzá és tapasztalás.A felelősség általában stresszel jár, és ezért is nehéz felvállalni.Nyilvánvalóan, ha eddig nem volt a saját döntéseid meghozatalára tered, akkor gyakorolni kell, mégpedig kisebb horderejű döntések meghozatalával.Ha azt tanultad, hogy nem tudsz jó döntéseket hozni, akkor érdemes magadat, az önbizalmadat erősítened, ránézni a sikereidre,összegyűjteni, feltárni, hogy amikor sikeres voltál benne, mi segített, milyen képességeidre támaszkodtál, és ezekből erőforrást meríteni.A kis döntések meghozatala megerősít téged, megtanulhatod kezelni a felelősség súlyát, és értékelni azt hogy egyáltalán mi mekkora súllyal esik a latba.Ha azt tanultuk, hogy minden "hiba" súlyos, akkor abban is nehezen fogunk dönteni, hogy milyen papucsot vegyünk, vagy vegyünk -e egyáltalán papucsot.A fejlődési folyamat része, hogy megtanuljuk a dolgokat súlyozni, a maguk helyén kezelni, és különbséget tudunk tenni fontosságuk, sürgősségük, vagy éppen a lényegtelenségük között. Szeretnél az életed vezetőjévé válni?Akkor már ma keress olyan dolgot, amiben önálló döntést hozhatsz!Már az is egy döntés hogy mi lesz ma a vacsora, ha nem vársz másra, hogy megmondja!Menni fog! Lehet, hogy apró lépésekkel, de sikerül!

A Coaching nem tanácsadás


Milyen módon segíthet a Coaching az életünkben?
A Coaching egy segítő és fejlesztő beszélgetések sorozata, amely a magánélet és a karrier problémáinak, elakadásainak feltárására és az ügyfél számára legjobb megoldások megtalálására irányul.
Fontos, hogy nem tanácsot adunk, nem megmondjuk, hogy mit kellene csinálni, hanem azokat a lehetőségeket térképzezzük fel, amellyel az ügyfél élni is tud, mert az értékrendjébe, lehetőségeibe és képességeibe beleillik.

Az ülések alatt rengeteg felismerés és változás következhet be, mert a beszélgetések eszközei és folyamat elsősorban arra irányul, hogy felfedezhessük az erőforrásokat, lehetőségeket, a képességeket, a megoldásokat és azokat a téves nézőpontokat, vagy beszűküléseket amelyek jellemzően alakítják az ügyfél életét és problémáit.
Az ülések nagyon hatékonyabb abból a szempontból, hogy a kliensnek lehetősége van megismerni Önmagát, gondolkodásmódját és megváltoztatni is azt. 

A Coaching folyamat során jellemzően javul az ögyfelek kommunikkációs készsége, konfliktus kezelése, hatékonyabban képes szervezni az életét, és mindezek együttese teszi lehetővé, hogy a tartós stressz szintje is csökkenjen.

A Coach nem  tanácsokat, hanem keretet ad a beszélgetésekhez, eszközöket használ, értő figyelemmel kíséri az ügyfélben végbemenő folyamatokat. 

A folyamat kimenetének illeszkedni kell az ügyfél személyiségéhez, lehetőségeihez, képességeihez, saját belső szükségleteihez, érzéseihez, igényeihez, felkészültségéhez. 

A Coaching egy olyan folyamat, ahol az ügyfél van a középpontban.

Kreativitás és coaching


A coaching folyamatban rendkívül nagy jelentősége van a kreativitás előhívásának. Minden ember kreativ,  csodás megoldásai és felismerései vannak ha megnyitjuk a tudatalatti erőforrásait. A coachingban használt kreatív eszközök könnyűek és élvezetesek, segítenek átkeretezni az életünket az önmagunkról alkotott képünket a problémákhoz való hozzáállásunkat.
Hatásosságuk abban rejlik, hogy kikapcsolják a tudatos gondolkodást.

Használhatunk ehhez asszociációs játékokat, vagy képkártyákat, amelyek segítenek felismerni a mögöttes tartalmakat, anélkül, hogy meg kellene magyaráznunk őket.

A sokak által ismert érzés és szükséglet kártyák rámutatnak arra, hogy valójában milyen érzésekkel vagyunk a jelenlegi helyzetünkben, amelynek a kifejezése, vagy egyáltalán a felismerése sokak számára nehézséget okoz.

A környezetünkben fellelhető tárgyak más funkcióval történő felruházása például nagyon erőteljes visszajelzést adhat a bennünk rejlő kreatív erőforrásokról.

Amikor elrugaszkodunk a "játékok" során a valóságtól -vagy legalábbis attól a képtől amilyennek látjuk a valóságot - olyan információk kerülnek kimondásra, amelyek eddig rejtve maradtak előttünk is. A játékosság bekapcsol egyfajta könnyedséget, kiiktatja a logikus elmét és sokkal több mindent megtudhatunk általa önmagunkról vagy az érzéseinkről.


Önismeret-Motiváció-Cselekvés


Nagyon sokan érezhetjük azt akár rendszeresen , akár időnként, hogy nem vagyunk képesek cselekedni, nincs erőnk lépni, nincs erőnk változtatni. 


Talán ilyenkor nem is az erőben, vagy a fellelhető lehetőségekben rejlik ennek a gyökere, hanem a motivációban. 

A motiváció legtöbbünknél a szükségre épül. Ezt tanultuk meg, és egészen addig, amíg nem kezdünk el tudatosabbak lenni az életünkre, a szükség is fogja irányítani az életünket, ez lesz a mozgatórugónk.Viszonylag kevesen tanuljuk meg gyermekként, hogy a szükségen túl is van valami, hogy lehet több ,és Önmagadért is tehetsz.

Ehhez hozzátartozik az egyediség, a másság elfogadása, annak a megtanulása és természetessé válása, hogy nekem lehet más igényem annál mint amit a környezetem elégnek, elfogadhatónak, helyesnek tart és tehetek is érte. 

Egy másik nagy hajtóerő lehet az elfogadás a megfelelés iránti igényünk. Jónak lenni, elfogadhatónak lenni, megfelelni a másik ember (vagy akár az egész családunk) elvárásainak olyan hajtóerőt adhatnak az életünknek , amely csodás nagy teljesítményre és tettekre sarkallhat. Látszólag ez bámulatos, ám nem biztos, hogy ezek összhangban állnak a saját szükségleteinkkel. Így amíg az ember motiváltnak, szuperenergikusnak, tettrekésznek,termékenynek tűnik, belül óriási hiányokat élhet át, mert nem a saját szükségletei szerint él és nem ezekért tesz.

A szükségletek megélése, valamint az hogy mi az ami valójában szükséglet az életben maradáshoz, nem mindíg áll összhangban egymással.Sok olyan dolog van az életünkben amit szükségletként élünk meg, miközben ténylegesen semmi nem fog történni velünk, ha nem kapjuk meg. 

Valójában valamilyen érzést, érzelmet társítunk hozzá, amelynek a hiányából tvezérel bennünket.

Az igazság az, hogy vajmi kevésre van igazán szükségünk ahhoz, hogy életben maradjunk. Ha ezt belátjuk, hogy a legtöbb általunk nélkülözhetetlennek vélt ( megélt) dolog nem az, másképpen állhatunk az élethez, sokkal kevesebb kényszerrel, feszültséggel tudunk teremteni.

Ehhez azonban fontos, hogy tudatosítsuk magunkban a vágyott dolgaink mögött rejlő érzelmi töltetet. Azt amit "igazából megkapni" vágyunk ezzel. Lehet ez az érzés az elismerés, az értékesség, a biztonság, az elfogadás, a jónak lenni érzés.

Minél inkább tudatosabb valaki, ismeri és elfogadja a valódi szükségleteit, és dolgozza ki a hiányokat magából, annál inkább alakul át a szükség vagy hiány motivációból az Önmagamért tenni, a valódi szükségleteim mentén állapotába. Ez már nem ugyanaz a minta, mert sokkal könnyebb, kevesebb rajta a teher, a feszültésg, a nyomás. 

Az érzelmi stabilitás már nem kíván annyi külsőséget, megjelenik a mennyiség helyett a minőség az ember életében.Az önmegismerés, kiváló eszköze ennek, az érzelmeink és a szükségleteink összekapcsolása, az ezekkel való tudatos munka átalakítja a preferenciáinkat, az életminőségünket, és a cselekvéseink irányát is.

Az élet könnyedebbé, áramlóbbá és kevésbé stresszessé válik számunkra.

Az Önmunka tehát megéri, mert lehet, hogy nem látszik akkor mértékben kívül.... de annál erősebben érződik belül!Szép napot , csodás teremtést mindenkinek! 


Asszertivitás a mindennapokbanNapjainkban eléggé frekventált téma az asszertivitás, az asszertív kommunikáció.
Hogy valójában mit is jelent ez, az viszont nem teljesen egyértelmű.
Az asszertvitás egy őszinte, tiszta, a saját szükségleteinket nyiltan, egyenesen kifejező kommunikáció, önkifejezési forma.
A kommunikációs része, technikája tanulható, odafigyeléssel elsajátítható, de valójában emögött a saját énképünk és önértékelésünk önbizalmunk megnyilvánulásai húzódnak meg.

Az asszertivitás tehát nemcsak egy kommunikációs forma, megnyilvánulás, hanem saját magunk igényeinek, szükségleteinek, érzéseinek ismerete, tudatos felvállalása, és érvényesítése, másokkal együttműködő módon.
Ez valójában egyfajta öntudatos viselkedés mások elnyomása nélkül, ami ugyan a kommunikációs formában csúcsosodhat ki, de a kezdő lépése mindíg Önmagunk megbecsülése, és az önbizalmunk tudatos építése.
A kommunikációs programok ( önérvényesítő programok) lehetnek:

agresszívak
passzív-agresszívak
passzívak
asszertívak.

Mindegyik más értékerend mentén működik, de alapvetően az önkifejezés minőségét és irányát az önmagunk és a másik érdekeinek figyelembevétele adja.

Az asszertív viselkedésű emberek egyaránt figyelembe veszik önmaguk és mások érdekeit, érzéseit és szükségleteit is, és olyan megoldásokra törekszenek amelyek mindenki számára egyaránt elfogadhatóak.

Ez a viselkedés mód egyfajta problémamegoldó konfliktus kezelést is előre vetít.

Az Önmagunk érdekeinek érvényesítése azt igényli tőlünk, hogy ismerjük és foglalkozzunk a saját érzéseinkkel, az érzések mögött meghúzódó szükségletekkel és becsüljük és tiszteljük magunkat annyira, hogy ezekről nem mondunk le.
Mindenkinek joga van az érzéseihez, az érzések jelenléte nem vitatható, nem vonható kétségbe.
A kulcs azonban az, hogy fel tudjuk e mérni az érzések mögött rejlő szükségleteket, és tudatosan figyeljünk rájuk.
A szükségletek felismerése lehetőségek kínál arra, hogy a valódi problémáról beszélhessünk és valódi megoldások születhessenek. Ameddig csak az érzések mentén kommunikálunk nagyon hamar szem elől veszíthetjük a valódi problémát és egyre távolabb kerülünk a lehetséges megoldástól.

A mások érdekeinek figyelembe vétele empátiát és érzelmi intelligenciát kíván elsősorban. Továbbá egy félelem-mentes hozzállást, amikor kilépünk abból a nézőpontból, hogy ha ő nyer akkor én veszítek, és hogy megkaphatom anélkül amit szeretnék, hogy félelemből el kellene nyomnom ehhez a másikat.

Az asszertivitás témája nagyon szerteágazó, ugyanakkor rengeteg fejlődési lehetőséget rejt magában.

Ha szeretnél Te is fejlődni, várlak szeretettel online workshopjaimon, vagy Life -és Business Coachingon!

Önismeret és ami mögötte van...Az önismereti út sok sok buktatót rejt magában, és ráadásul több tévhit is kapcsolódik hozzá. Gyakran kijelentjük, hogy "Én ismerem magam, ilyen vagyok, nem tehetek róla, és nem is tudom ezt megváltoztatni."
Az első tévhit ezzel kapcsolatban, hogy kijelentjük "ILYEN VAGYOK".
Az önismeret nem egy olyan valami ,amit megszerzünk egyszer és akkor megvan, nincs munka vele.
A személyiségünk jó esetben nem egy kontans állandó valami, folyton változik, ahogyan a tapasztalásaink, tanulásunk és megélésünk alakítja a személyiségünket és a viselkedésünket is.
Az is egy tévhit, hogy nem tudunk változtatni rajta. Valószínűleg a személyiségünk alapvonásait nem tudjuk megváltioztatni, de a hozzá kapcsolódó viszonyulásainkat, viselkedésünket tudatosan igenis tudjuk formálni.
Lehetek én aggódó, szorongó típus, de ettől még nem kell egész életemben szenvednem tőle, ha megtanulom, hogy hogyan kezeljem, már kevéssé lesz negatív hatással rám.

Az önismeret többféle tényezőt foglal magában:

- Ismereteket, információkat a személyiség össszetevőiről, határairól és lehetőségeiről.
- Betekintést a viselkedés mozgatórugóiba, hátterébe.
- Helyes rálátást az emberi kapcsoaltokban játszott szerepére,hatására.

Az önismeret Önmagunk megismerésére irányuló folyamat, törekvés, ami előfordul, hogy összeütközésbe kerül a saját magunkról kialakított Énképünkkel.

Az Énkép gyermekkorunktól kezdve alakul bennünk, elsődleges forrása ilyenkor a környezet és azok visszajelzései.
Az önismerettel ellentétben az Énkép viszonylag állandónak tekinthető, egy idő után nehezebben formálható. Ez teszi az egyént védetté. Meváltoztatásához szükséges egy nagyfokú befogadás, türelem,és rugalmasság, hogy a beérkező információkat saját magáról fel tudja dolgozni, és alkalmazkodni hozzájuk.
Amennyiben a beérkező információk és a kialakult énkép között nagy a különbség, esetleg ellentétesek egymással, előfordulhat, hogy ezeket kirekesztjük, ellenállást vált ki, vagy egyszerűen nem veszünk róla tudomást.

Az Önismeret szerzés többféle módon lehetséges, csak néháhy a példa kedvéért:

Az önismeret forrása lehet a környezetünk, a minket körülvevő emberek és az Ő visszajelzéseik. Fontos azonban tisztázni, hogy kik ezek az emberek. Kik azok, akiknek a szavára adunk, kik azok akik a véleményüket, támogató, pártatlan, ítéletmentes módon fejezik ki felénk.

A beérkező információkat megszürhetjük. Nem kell mindent válogatás nélkül a magunkévá tennünk. Hallgassunk a belső hangunkra és jelzéseinkre abban, hogy mi az ami tényleg előremutató információ, jelzés számunkra..

Sokat segít, ha felidézzük korábbi sikereinket, kudarcainkat, a viselkedésünket és a reakcióinkat egy-egy helyzetben, és elemezzük, vizsgáljuk.
A sikereink elismerése ráadásul felülírhatja az önmagunkról alkotott negatív énképünket is.

Engedjük magunkat hibázni! Ha ezt megengedjük, sokkal aktívabb, kezdeményezőbb életet élhetünk, és ezáltal sokkal nagyobb rálátásunk lehet a képességeinkre, adottságainkra, mert teret adunk annak, hogy kibontakozhassanak!

Igénybe vehetjük szakemberek segítségét is, ehhez, akik elvezetnek a belső tudásunkhoz, ami sokszor nagyobb, mint gondolnánk!

Végül, az Önismeret eljuttathat bennünket oda, amit úgy hívnak, önmagunk szeretete és elfogadása.
Senki sem tökéletes, és nem is kell annak lenni ahhoz, hogy szerethetőek legyünk Önmagunk és mások számára!

Csodás belső utazást kívánok mindenkinek!